Punctum is een jonge, onafhankelijke vzw uit Gent en heeft als doelstelling het promoten van (hedendaagse) fotografie. Ze heeft de ambitie een inspirerend lichtbaken en kritische wegwijzer te zijn temidden van een schijnbaar chaotische beeldcultuur en wil, zonder het rijke verleden uit het oog te verliezen, een blik werpen op actuele verschijningsvormen van het medium fotografie. Punctum wil een dwarsdoorsnede geven van ontwikkelingen binnen het medium, die - volgens haar- op dit moment relevant of waardevol zijn.

Vzw Punctum wil met de projecten die zij begeestert een dialoog opstarten. Ze wil prikkelende fotografie een podium geven en op die manier haar publiek uitdagen tot het vormen van ‘nieuwe’ gedachten over en inzichten in het medium.

Hierbij zijn samenwerkingen met derden van essentieel belang. Vzw Punctum wil uitgroeien tot een lokaal platform voor fotografie, dat  gekenmerkt wordt door nieuwsgierigheid en eigenzinnigheid. Ze wil dit doen door het organiseren van lezingen, tentoonstellingen, debatten en het uitbrengen van publicaties. 

Punctum staat open voor ideëen, initiatieven en nieuwe mogelijkheden. Ze wil, waar mogelijk, meedenken én helpen bij het realiseren van projecten en is zelf altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die de doelstellingen van Punctum mee helpen vorm te geven. 

Heb je interesse om, net als ons op vrijwillige basis, actief betrokken te zijn bij vzw Punctum of zoek je ondersteuning bij het realiseren van initiatieven die binnen de visie van Punctum zouden kunnen passen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen...